Mandala

Frizerski salon u kojem se frizerstvo smatra vizualnom umjetnošću.

Kreativnost, edukacija i strast za napretkom naši su pokretači.

Vlasta Menges

Više od 13 godina radila sam u renomiranom zagrebačkom salonu kao direktor koloracije. Sudjelovala u stvaranju brojnih kolekcija i kreativnom istraživanju ZGAT tima. Kako mi je koloracija bila primarni posao, a šišanje vječna ljubav, nikada nisam napustila nijedan dio tog posla.
U želji da frizerstvo napreduje i u Hrvatskoj, i sama sam provodila brojne edukacije s različitim timovima, a prije otvaranja salona radila sam s Darkom kao edukator u vodećoj svjetskoj kozmetičkoj tvrtki L'Oréal za profesionalni brend Matrix.

• Vječna želja za napretkom vodila me na razne seminare i edukacije kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu - najčešće je to bio London i akademija Vidal Sassoon.
• Kao koloristica bila sam na brojnim edukacijama vodećih svjetskih profesionalnih brendova (Wella, L'Oréal, Matrix, Kadus) u Hrvatskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Češkoj.

Darko Purić

Kao sin frizerke, u salonu sam od malih nogu, što govori o tome koliko je duga ljubav prema frizerstvu. Svoj prvi salon otvorio sam još kao 22-godišnjak u rodnome mjestu, a samo godinu kasnije preselio sam svoje poslovanje u Čakovec, u kojem i danas imam salon BACKSTAGE. No kako za mene granice ne postoje, kad shvatim da sam došao blizu njih, širim svoje interese, pa sam se tako odlučio i na preseljenje u Zagreb. Sa svojim timom radio sam brojne kolekcije i taj me dio posla iznimno ispunjava jer je veoma kreativan, a inspirira me i u daljnjem razvoju i svakodnevnom radu u salonu.

• Edukaciju smatram veoma važnom, stoga je u mom životu sveprisutna te već niz godina radim i kao edukator. Četiri godine bio sam član šireg Matrix tima, a držao sam i neke seminare za brend Davines.
• Pohađao sam brojne seminare u Hrvatskoj i inozemstvu, a jednom godišnje odlazim u London na prestižni frizerski događaj Salon International, gdje imam priliku vidjeti što rade profesionalci čiji rad posebno cijenim (Vidal Sassoon, Rush, HOB, Mazella&Palmer).

Vlasta & Darko

Nakon dugogodišnjeg prijateljstva i zajedničkih suradnji na nekim projektima otkrili smo da imamo zajedničke želje, ideje, strasti i ljubavi, kako u svom poslu, tako i u životu.
Svoju neizostavnu dozu inspiracije dobivamo i na Međunarodnom frizerskom festivalu Hairstyle News koji se održava jednom godišnje u Hrvatskoj.

Zanima vas više o nama ili našem radu? Pitajte nas slobodno!